Over T.V. Weerselo

Tennisvereniging Weerselo

Stadlohnallee 7
7595 BP Weerselo
 
Tel.nr clubhuis: 0541-661912
Route: klik
 
De vereniging
Het park ligt op een mooie plek in het centrum van Weerselo. We hebben de beschikking over vijf banen. Vier zijn van het type Ace Red Court. De vijfde baan is een kunstgrasbaan.
 
Geschiedenis T.V. Weerselo
De oprichtingsvergadering van onze vereniging (TVW) vond plaats op 11 maart 1976. Het aantal leden bedroeg 126. Banen waren er nog niet, alles was nog groen weiland. De start van de aanleg van de eerste twee tennisbanen begon op 18 april 1978. De toplaag en de fundering werden na enige tijd afgekeurd. Alles moest er weer uit.
 
Op 24 november 1978 begon voor de tweede keer de aanleg van de twee tennisbanen met als toplaag: kunstgravel. Op 3 mei 1979 is het dan eindelijk zover, de banen zijn klaar. Als clubhuis kunnen we tijdelijk gebruik maken van de nabij gelegen boerderij Nijhuis. Het assortiment verfrissingen bestond uit warme sherry, gesmolten ijs en lauw bier. Om op de banen het spel te kunnen volgen, had je een verrekijker nodig.
 
Als snel konden we daarna beschikken over een houten clubhuis, de Trefkeet (1981). In dit zelfde jaar wordt het tennispark uitgebreid met twee gravelbanen: aantal leden 280.
 
Op 8 april 1989 vindt dan de opening plaats van de nieuwe kunstgrasbanen en onze eigen nieuwe accommodatie ”De Binnenbaan”. Vanaf die dag kon van veel spelers hun gangen kritisch gevolgd worden om te kijken waar ze beter zijn op de buitenbaan of in de binnenbaan. Het aangeboden assortiment werd ook aanzienlijk uitgebreid en vooral goed gekoeld.
 
In 2014 zijn vier van de vijf banen compleet vernieuwd. Het gravel en kunstgras op baan 1 t/m 4 is vervangen voor de baansoort Ace Red Court, een Smashcourt variant. De banen spelen goed, en kunnen het hele jaar (behalve bij opdooi) bespeeld worden.
 
Nu in 2018 is het aantal leden ongeveer 190.
 
Wat mogen zij verwachten? Goede tennistraining en tennisplezier op elk niveau. Dat is en zal ons uitgangspunt zijn voor de komende tijd.