Versoepeling coronamaatregelen

09 mei 2020


Beste leden,

Afgelopen woensdag heeft het kabinet bekend gemaakt dat ook volwassenen vanaf 11 mei weer mogen tennissen, mits er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.  

Goed is om te weten dat de Tennisvereniging Weerselo niet haar eigen beleid mag bepalen, maar de aanwijzingen dient te volgen van de Gemeente Dinkelland. De Gemeente Dinkelland zal waarschijnlijk het protocol van de KNLTB volgen. Het protocol van de bond is al bekend, maar aanstaande maandag zal de Gemeente Dinkelland officieel haar aanwijzingen publiceren. Dit bericht plaatsen wij dus onder voorbehoud. 

Wat betekent de versoepeling voor jou ? Zie poster

Volwassenen
Leden ouder dan 18 jaar mogen weer tennissen, maar dienen zich wel te houden aan de richtlijnen. Let wel, bij vrij tennis geldt er een maximum van twee spelers per baan! Tevens is het verplicht om vooraf een baan via de app af te hangen.

Jeugd
Leden tot en met 18 jaar mochten al weer tennissen conform de richtlijnen. Let wel, de algemene richtlijn dat toezicht is vereist bij deze leeftijd, is niet veranderd. Dat toezicht werd tot voor kort in bloktijden gedaan door vrijwilligers. De vereniging wil echter ook de jeugd de vrijheid geven om te tennissen op tijden naar eigen keuze. Dat betekent dat de jeugd zelf voor het toezicht moet zorgen, bijvoorbeeld door een ouder. De jeugd mag bij vrij tennissen wel dubbelen. Ook voor jeugd is het verplicht om vooraf een baan via de app af te hangen.

Clubhuis
Het clubhuis, terras en kleedkamers zijn en blijven niet toegankelijk

Verantwoordelijkheid 
De overheid heeft de verantwoordelijkheid van het gedrag van mensen bij de bevolking gelegd. Dat doet het bestuur van de TVW ook. We zijn blij dat we weer mogen tennissen, maar houd je wel aan de richtlijnen. Spreek elkaar aan als iemand zich niet aan de regels houdt. 

Wij wensen een ieder veel plezier bij het uitoefenen van deze mooie sport!

Nieuwscategorieën