Gebruik parasols op het terras

29 maart 2018

Nieuwe horeca parasols op het terras
Vorige week zijn er 2 grote horeca parasols geplaatst op het terras. Volgende week worden er ook nog 2 verwarmingselementen geplaatst aan de gevel van het clubhuis. Voor aanvang van de competitie kan men hopelijk genieten onder de parasols. Hiervoor willen we de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt bedanken!

Door de parasols op de juiste wijze te gebruiken hebben we er jaren plezier van. Daarom zijn er richtlijnen opgesteld voor het gebruik van de parasols. Deze komen tevens in de kantine te hangen.

Verantwoordelijkheid
  • Degene die bardienst heeft neemt zijn verantwoordelijkheid betreffende het uitklappen van de parasols als de weersomstandigheden het toe laten om buiten te gaan zitten. 
  • Degene die de kantine afsluit beslist ook over op welke wijze er om wordt gegaan met het inklappen van de parasols. 
Mocht het gedurende de dag/avond hard beginnen te waaien is het verstandig om de parasols vroegtijdig in te klappen om schade te voorkomen.

Gebruik parasols
Opzetten
  • Verwijderen hoes, door aan het witte touwtje te trekken gaat de rits van de hoes omhoog en kan men deze iets omhoog tillen en eraf halen. (Hoes graag binnen bewaren) 
  • Nu kun je met de hand voorzichtig de parasol open klappen. Wanneer je een meter hebt open geklapt, komt er  vanuit de binnenkant een losse stang, met houder te voorschijn. Deze pak je vast en trek je rustig naar beneden tot de stang met houder in de 2 gaten past. 
  • Hendel overhalen en de parasol staat. 
Inklappen
  • Bij regen of wanneer het doek vochtig is en er weinig tot geen wind staat mag de parasol gewoon blijven staan zonder in te klappen.
  • Bij regen of wanneer het doek vochtig is en er veel wind staat alleen inklappen zonder hoes erom.
  • Bij mooi weer inklappen en hoes erom.
  • De hoes er om doen vergt enig geduld en precisie. Wanneer deze er om zit kun je weer rustig aan het touwtje trekken. Soms moet je de hoes in zijn geheel weer iets omhoog doen anders komt het doek in de rits te zitten en ontstaan er scheuren. Dus goed uitkijken als het moeilijk gaat.
Verwarmingselementen
De verwarmingselementen kunnen door middel van een schakelaar bij de meterkast (keuken) ingeschakeld worden en uitgeschakeld worden. Deze schakelaar wordt duidelijk aangegeven. Er zit maar 1 stand op.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 541 661 912

Address

Stadlohnallee 7
7595 BP Weerselo